onsdag 14 maj 2008

Den enes död den andres dubbla löner


Att arbeta med ekonomiska frågor på Landstingen eller Försvaret verkar inte ställa några höga krav på kompetens. Försvaret som, vi har sett och hört, har inte ansvarsfrihet utan ligger under försvarsdepartementets förmyndarskap. Vad det gäller Landstinget så verkar det inte finnas finansiellt utrymme för att höja lönerna för sjuksköterskorna, alla lever vi i strama ekonomiska tider.

Döm då om Folk blev en smula förvånade, nyfikna och intresserade över nyheten att vårdpersonal som ingår i Nordic Battle Group kan kvittera ut dubbla löner under sin beredskapstid, en från Försvaret och en från Landstinget.

"Nära 80 läkare, sjuksköterskor, veterinärer och tandläkare över hela Sverige kan helt lagligt plocka ut lön både från försvaret, landstinget eller annan vårdgivare. Vårdpersonalen är i de flesta fall tjänstledig från försvaret eftersom Nordic Battlegroup inte fått några utlandsuppdrag."
Någon någonstans borde reagera då dylika fadäser upptäck var och varannan vecka, och kanske borde det rekryteras personer som har en smula aning om vad det pysslar med då det i alla fall gäller offentliga medel som kunde användas till något mer konstruktivt.


Jan Telag

Intressant?

Media: SR Expressen
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: