torsdag 18 december 2008

En litet steg för fackförbunden...

Fastighetsanställdas förbund, som första större svenska fackfördund, tar emot och organiserar papperslösa i Sverige. Detta är inte en seger bara för de papperslösa som utnyttjas av oseriösa arbetsgivare, utan också för arbetarrörelsen. Arbetare i alla länder, förena eder! Det är ett gammalt socialistiskt slagord som har tappat mycket av sin innebört, snarare har det varit ett tecken på arbetarrörelsens hycklande sida. Problematiken är arbetarrörelsens nationalistiska sida som inte alltid går att sammanfoga med ett arbetartänk. För det är väl prolitären som blir utnyttjad, oavsätt vart denna proletär må bo?

Att papperslösa inte har rätt att vistas eller arbeta i Sverige må vara en sak, men om denne person ändå lyckas skaffa sig ett arbete så måste ju denne person få skydd från utsugare. Att inte ha papper ska inte i ett land som Sverige, betyda att det är fri jakt på en.
Hur man ska hantera situationen att papperslösa lever i Sverige efter avslag på asylärende eller andra orsaker måste hanteras av migrationsverket och polisen.

Hoppas att fler fack ställer sig bakom Fastighetsanställdas förbund och slår ett slag mot utnyttjandet av de människor som befinner sig på samhällets botten!

Jan Telag

SR

Inga kommentarer: