onsdag 17 december 2008

När julltomten blir kronkalle

Ahhh Äntligen är julen här, den mysigaste av alla högtider. Snön ligger vit och fin på backen, barnens ögon tindrar i förväntan, för att inte tala om julmaten. Alla vill vi ha den där fantastiska julen, den som vi aldrig haft men som visas på TV, den riktiga julen. Men det kräver arbete, mycket arbete. det ska städas, handlas, skickas julkort, köpas gran, klä granen, umgås med släkt och vänner om man har lyckan att ha sådana. Sen kan man slappna av om njuta av julefriden.

Ja, vi vet alla att detta alrig sker. Stres, bråk, ensamhet, ångest och skulder är vad julen brukar bära i sin barm. Julen måste med objektiva ögon vara den mest destruktiva som vi har här i Sverige. Tänk bara på all skit som ingen vill ha, och ingen ville ge bort. All presentpapper som tar upp all plats i soptunnan, och julskinkan som man måste äta långt i i februari. om julskinaka hade varit så gott som det påstås skulle väl handlarna sälja den året om, eller? Vidare bombarderas man, vart man än är, denna fasansfulla julmusik, det går inte att undvika denna STIM-pengarkåta muzak.

En så pass samhällsfarlig tradition måste naturligtvis motarbetas, en revolt måste till för att kväsa denna konsumismens eldodrado. En början är att, som många svenskar gör, resa bort, helst till ett icke-kristet land där man kan få en paus. Thailand eller Egypten... flyg, fly!

Eller... Ta ställning och gör din röst hörd över all julmusak. Resist Christmas

DN DN2

Inga kommentarer: