fredag 19 december 2008

Men, vi har ju ingen lokal!Känns det igen? Bortförklaringen som ska göra ett våldsamt beteende till en legitim reaktion; men vi har ju ingen lokal! Detta fenomen är ett så pass välkänt att Lorry på sin tid gjorde en sketch om det. Ungdomars vandalisering, krökandet i unga år, bristen på replokaler hotar det svenska musikundret, och nu är det Rosengårds tur precis som det förr var Paris, Ronna och Athens. Anledningen nu; för att en källares hyreskontrakt har sagts upp, helt på laglig väg. Bränn, bränn, bränn!!!
Må så vara att det finns för lite lokaler för ungdomar och i det här fallet en moské men att tända eld på en hel stadsdel är nog inte den bästa vägen att få en ny. Vem vill hyra ut en ny när problemen med att säga upp den är överväldigande.
Nej, detta kommer att visa sig vara en björntjänst, inte bara för att en ny lokal kanske inte kommer att upplåtas utan att SD kommer att få vatten på sin kvarn inför nästa riksdagsval, och de vill med all säkerhet inte hyra ut lokaler som används till moskéer.

Jan Telag

Newsmill DN SvD KvP Aftonbladet

3 kommentarer:

Krastavac sa...

Det är ju pinsamt hur dålig koll du har. Ronna? Det är i Rosengård som ungdomarna revolterar.

vasomfolk sa...

Att Ronna näms är som ett exempel, syftande till kravallerna i Ronna för ett par år sedan. Tillika är Paris och Athen exempel på tidigare våldsamheter och son referensgrund till det som nu händer i Rosengård. Kanske lite slarvigt skrivet, det kan Folk hålla med om, men Folk är klart medvertna om att det är i Rosengård som det nu brinner.

Peter sa...

Lokalen som stängdes i Rosengård tillhörde en extrem grupp inom islam,det var därför man ville stänga den.
Och nu stöder extremvänstern denna grupp som är ytterst kvinnofientlig och förespråkar terror.
Ni kan hitta mer info genom att kolla på tv-programmet Debatt,reprisen kan ses på svt play hemsida!