lördag 23 januari 2010

Bått är det nya röda

De som säger att politik är tråkigt kan inte ha följt denna realitysåpa särskillt nära. Alla kommer väl ihåg Astrid Lindgren som drabbades av den s.k pomperipossaskatten (102%)och skrev en skattehistoria i Expressen för dryga 30 år sedan. Gunnar Sträng fick en knäpp på näsan och de borgeliga vann efterkommande val. För vem vill arbeta och betala för det också?

Nu har det hänt igen. Inte för att skatten ligger på 102%, och inte för att socialdemokraterna fått skattehybris, utan kravet på det nya kassasystemet som trääd i laga kraft vid årsskiftet. Detta gör att sjukgymnasten Per-Olow Petrén i Växjö har slutat ta betalt av sina patienter.

– Två tredjedelar av pengarna går till skatter och avgifter och resten av pengarna försvinner om jag ska betala för kassaapparaten. Sen är det dessutom all tid jag måste lägga ner på pappersarbete. Det finns ingen anledning att ägna massa tid åt det utan att få en krona betalt, säger han.

Med andra ord blått är det nya röda. Men en sak är alltid säker, det ända man kan vara säker på är skatter och döden! Oavsett färg på regering...

Folk inser väsensskillnaden men ni förstår säkert andemeningen..?

DN SR

Inga kommentarer: