onsdag 16 april 2008

Ett steg på väg


Skönt att rasismen och sexismen snart är raderad ur våra mobiler. Nu är det bara våra samhällen kvar.

Jöran Gemén

Intressant?
Media: DN SvD Sydsvenskan Metro HD
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Eller så är det ett sätt att försämra funktionaliteten hos en produkt som konsumenten betalat för. Om en konsument vill skriva "hora" som faktiskt är ett svenskt substantiv så bör det väl rimligtvis gå?
Om konsumenten aldrig vill använda ordet "hora" så behöver den inte göra det.

Varför ska möjligheterna begränsas av människors löjliga lättkränkthet när de inte ens behöver utsättas för det?

Anders sa...

Snarare ett steg tillbaka.
Han som intervjuats i DN säger ju att T9 inte kan några ord, den använder bara algoritmer för att räkna ut ord som kan finnas enligt regler för det svenska språket. Att då gå in och säga åt systemet att den inte får räkna fram ordet om bokstäverna bildar "fitta" eller "hora" är ju bara löjligt. En typisk lösning för de lite trögtänkta, folk kommer ju knappast sluta använda orden för att T9 inte hittar dom första gången man ska skriva dom.
Sen undrar jag vem som tar skada av att T9 kan räkna fram ordet "arabfitta", är det någon från arabvärlden som skrivit det och sen känt sig förtryckt av sin mobiltelefon?

Sammanfattning:
LÄGG NER.

Anonym sa...

Rackarns lämpligt att man buntar ihop ord som "fitta" med grova rasistiska tillmälen. Det är betydligt fler än finska politiker som skickar snusk-sms till andra, och då inte bara till strippor. Fast jag antar att någon snusförnuftig offentlighetsmoralist kommer få det till att vi skulle få ett bättre samhälle om folk formulerade liderliga meddelanden i stil med "jag vill ha din hårda snopp i min våta snippa"...

vasomfolk sa...

Sant och vist. Det är inte vad som finns i mobilen som är problemet, utan det som rör sig i huvudet på folk som använder den.