fredag 4 april 2008

Sparka Arbetsförmedlingen!

Då jobbpolitiken är det viktigaste politikområdet för Alliansen ter det sig inte så konstigt att Bylund nu får focken, även om det luktar partipolitiskt rävspel lång väg. Att Alliansen vill ha en chef för Arbetsförmedlingen som ser på arbetsmarkandspolitiken på samma sätt som den själv gör att samarbetet mer friktionsfritt än annars. Bylund ville till exempel satsa mer pengar på arbetsmarknadsåtgärder än Alliansen som i sin tur vill komma bort från subventionerade arbeten.

Dock är inte Arbetsförmedlingens problematik vilken generaldirektör myndigheten har utan att Arbetsförmedlingen inte klarar av sitt uppdrag över huvud taget. I genomsnitt förmedlar en arbetsförmedlare två arbeten per år, för landet som helhet. Vidare har en uppsjö privata arbetsförmedlingar dykt upp som svampar ur marken de senaste 10 åren vilket bevisar att inte AF möter de behov som ställs på en arbetsförmedling. För om arbetsförmedlingen gjorde det som namnet anspelar på skulle det inte funnits en marknad för Jobline, Monster och allt va de heter.

Arbetsförmedlingen är en kontrollant i a-kassornas tjänst, en kontroll som de borde sköta själva. Förmedlandet av arbeten borde åläggas privata aktörer som för betalt efter prestation. Arbetsförmedlingen är en kolloss på lerfötter som skanar existensberättigande.

Att sparka Bylund gör ingen skillnad; SPARKA HELA ARBETSFÖRMEDLINGEN!!!!

Jan Telag

Intressant?
Media: DN1 DN2 DN3 SvD1 SvD2 Aftonbladet SvT AMS Regeringen Sydsvenskan
Läs även andra bloggares åsikter om: a-kassa, Alliansen, Arbetsförmedlingen, arbetslöshet, offentlig sektor

7 kommentarer:

Anonym sa...

Då kanske du blir glad om jag berättar att AMS upphörde 31/12 -07.

vasomfolk sa...

Ok, Arbetsförmedlingen då. Bara för att de byter namn och omorganiserar lite återbördar de inte sitt existensberättigande.

Same shit, different name!

vasomfolk sa...

Vid närmare efter tanke ska rätt vara rätt. AMS byts i bloggen ut mot Arbetsförmedlingen från och med nu. Folk tackar för konstruktiv kritik.

SPARKA ARBETSFÖRMEDLINGEN!

Anonym sa...

Visserligen vill du privatisera allt, såsom din lilla tanke låter!
Konstigt nog att du precis som många andra nyliberaler vänder utveckling bakåt förstås i syfte att göra rika ännu rikare med påtagande konflikter som resultat.
Detta ideologi är dömd till misslyckande då man riskerar öppna konflikter i sitt eget gård!

vasomfolk sa...

Replik på föregående kommentar:

Ingenstans skriver jag att jag vill privatisera allt, och inte heller kan jag se korrelationen med privat arbetsförmedling och att göra rikare rikare eller konfliker på min bakgård. Resonemanget håller inte.

Vad är det för fel att rätta till något som uppenbarligen inte fungerar? Det kan inte finnas ett egenvärde att staten håller i arbetsförmedlandet när andra aktörer är mer kompetenta att sköta det.

Anonym sa...

Andra aktörer är mer kompetenta... Vilka är dem? De privata arbetsförmedlarna är ju arbetsgivarnas förlängda armar!
Klasiskt kapitalistiskt ideologi..ingen statlig inflytande, det är kapitalisterna som ska bestämma allt..Då arbetar man för svältlön och så småningom är man tvungen ta 2,3 jobb för att överleva.
Där blir rika ännu rikare,kolla på USA!

Anonym sa...

För att de privata aktörerna ska klara av sin rekryteringsuppdrag . använder de sig av Arbetsförmedlingen vid rekrytering........... Hur bra är bemnningsföretagen egentligen när de inte klarar sina uppdrag utan Arbetsförmedlingen???