onsdag 20 februari 2008

Grymt sa grisen


Det måste gå runt i huvudet på Sverigedemokraternas Mikael Jansson. Speciellt logisk är han inte alla fall inte när han intervjuas av Göteborgsposten om ett attenat mot moskébyggetHisingen i Göteborg.

  • Han tycker inte "missnöjesyttringen" är seriös, men vill inte fördöma den.

  • Han menar att det är de folkvalda representanterna i kommunen som fått polisen att ge avslag på SDs affischeringskampanj och att det är fel.

  • SDs flygblad lyfter Saudiarabiens finansiering av bygget som ett huvudproblem, då landet bryter mot de mänskliga rättigheterna. Fast det hade inte spelat någon roll om någon annan hade finansierat heller. SD hade fortfarande varit negativt inställda säger Mikael Jansson.

  • Det är nämligen det estetiska som är det allvarligaste med moskébygget. Vår huvudinvänding är att en så stor moské ger för stor inverkan på stadsmiljön, säger Mikael Jansson.

Att försöka hävda att grisattacken är ett uttryck för folkligt missnöje är ett dåligt försök till bondfångeri. Det krävs nog bra mycket mer än ett missnöje för att ta sig tid till att köpa två grishuvuden på svarta marknaden, ta med dem på spårvagnen och dolt lägga ut dem på den tilltänkta byggarbetsplatsen. Folk i allmänhet måste bli skitförbannade innan det tar sig det besväret och det blir folk inte för en förändring i skyline. Dådet är inget annat än ett farligt spel för att så hat mellan folk och Mikaels utspel en tråkig och äcklig uppföljning.

Jöran Gemén

Inga kommentarer: