tisdag 25 mars 2008

En maskros som kallar sig jurist

Resonemanget som Andres Svenson driver är inte särskilt välskrivet eller särskilt intelligent.
Att driva tesen om att diskriminering är tolerant mot oliktänkande kan inte bli mer bakvänt om man inte lever sitt liv genom navelskådning. Han skriver:

"Vi har i Sverige avskaffat värdegrunden och färdas mot en alltmer normlös utveckling. Hur kan lagstiftaren godta detta?"

Finns det bara en värdegrund, för alla, för alltid? Vem kom på den, när och varför fick inte jag vara med? Man kan tro att denna deterministiska värdegrund som Svensson skulle luta sig mot vara den kristna, det står inte klart men om det nu må vara den så undrar man vilken som gällde innan år 0?

Vidare kan man ifrågasätta att en icke-diskrimenerande norm skulle vara normlös! Bara för att allas norm inte är lika, statiska eller för alla folk på jorden gällande behöver inte alla andras normer än Svensson vara normlösa.

Svensson avslutar med:

"Riksdagen bör alltså tacka nej till denna sofistikerade form av dödshjälp för äktenskapet."

En könsneutral äktenskapslag skulle ju tillåta fler att gifta sig, vilket i sin tur givetvis skulle leda till exakt motsatt resultat än avlivning av det samma!

Påståendet är befängt, liksom hela artikeln.

Jan Telag

Intressant?
Media: SvD
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Mer på samma tema:
http://vasomfolk.blogspot.com/2008/01/fr-greker-ta-krkort.html
http://vasomfolk.blogspot.com/2008/03/tradition-vs-tro.html

2 kommentarer:

Anonym sa...

Blanda inte in religionen i det här.. de är få men högljudda de som företräder sådana åsikter som Anders Svensson i dagens SvD. Man måste känna sin fiende om man ska besegra den. Min Kristus erkänner bara den sanna kärleken och det gör han i vilka kläder den än kommer.

Anonym sa...

Anonym,

Blanda inte in Din religion i det här. Klart som fan Svensson hämtar sin utgångspunkt ur Bibelen, eller från de som redan gjort det och som Svensson uppenbarligen ser upp till då han ekar deras argument som den tomma kastrull han är.