måndag 31 mars 2008

Kristdemokrat ute och cyklar på väldigt djupt vattenIgår berättade Kristdemokraten Lennart Sacrédeus i Rapport att han anser en moralisk gräns passerad om homosexuella par tillåts gifta sig. Och, menar Sacrédeus, när denna gräns väl är passerad kommer steget inte att vara långt till att sexuella relationer och kärleksförhållanden till barn och djur kommer att vara socialt accepterade och inte längre uppfattas som moraliskt förkastliga.

Att en moralisk barriär skulle rämna och både pedofili och tidelag skulle bli acceptabla beteenden på grund av homosexuella par får samma rättigheter som heterosexuella par är ett tämligen absurt påstående.

Det finns några väsentliga skillnader mellan homosexuella relationer och kärleksförhållanden och detsamma mellan en vuxen och ett barn eller djur, närmare bestämt samtycke och en full förståelse av situationens innebörd och konsekvenser.

Att begripa att det vare sig kan förekomma samtycke eller en full förståelse för situationens innebörd och konsekvenser från båda parter i en sexuell relation mellan en människa och ett djur är inte speciellt svårt. Till och med Lennart Sacrédeus borde kunna förstå detta. När det kommer till samma typer av relationer mellan en vuxen och ett barn kan man inte heller påstå att detta skulle kunna uppstå. Ett heller ett barn är kapabelt att begripa innebörden eller konsekvenserna av en sexuell relation eller ett kärleksförhållande, att barn i huvudtaget ska förstå vad kärlek är när det gäller relationer är ytterst tveksamt. Om ett barn dock motförmodan skulle hävda sig förstå innebörden av ett kärleksförhållande i den mening vi i vuxenvärlden menar så kan detta aldrig garanteras då risken för att barnet påverkats alltid skulle finnas närvarande. Även detta borde Sacrédeus kunna lista ut.

En sexuell relation mellan en vuxen och ett barn eller djur är med andra ord exploatering och utnyttjande å det grövsta! Samtidigt som pedofili och tidelag aldrig kommer att bli socialt acceptabelt då samtycke och en förstålelse av förhållandets innebörd och konsekvenser aldrig kommer att uppstå, och det alltid kommer att handla om ett oskäligt utnyttjande, är det bland annat just därför homosexuella ska få gifta sig. Till skillnad från barn och djur är ett homosexuellt par, bestående av två vuxna människor, fullt kapabla att komma fram till beslutet att de vill dela sin kärlek och ska självklart ha samma förutsättningar att visa detta på som heterosexuella. Något annat är vansinne om man inte förespråkar diskriminering och människors olika värde.

Kristdemokreternas partiledare Göran Hägg var i Agenda igår och kommenterade partiets låga väljarstöd, och även om jag själv inte såg programmet antar jag att han även tog avstånd från Sacrédeus vansinniga och absurda påstående. Något annat skulle verkligen visa, om inte Sacrédeus uttalande var tillräckligt, i vilken djup kris Kristdemokraterna är i och hur verklighetsfrämmande deras politik är.

P A Ohlin

Intressant?

Media: Rapport, Agenda, SvD, DN
Läs även andra bloggares åsikter om: HBT, homosexualitet, homofobi, samhälle, politik, äktenskap, tidelag, Kristdemokraterna, religion.

Inga kommentarer: