fredag 21 mars 2008

Tommy tycker inte om dig!

Tommy is the shit! Jag gifter mig i kyrkan för att mina mor- och farföräldrar inte skall bli sura, jag döper mitt barn för att inte irritera densamma. Varför finner jag mig i det? Varför har troende alltid tolkningsföretäde i Sverige och varför ger vi dem immunitet när de gör sjuka saker? Vem är det som bestämmer när en kränkning är en kränkning?

-Jag är van vid hårda tag, men har lärt mig att man inte kränker troende människor, säger Allan Wendefors har varit pastor i Svenska Alliansmissionen. Han har också ett förflutet som FN-soldat i Libanon, Israel och på Cypern. Vidare är han också upprörd över hur Körberg uttryckte sig om Carola Häggkvist.

- Jag är ingen Carolafantast, men den mobbning hon utsätts för är otäck.

Hade jag börjat tala i tungor på fikapausen hade jag fått sparken. Men det beror nog främst på att jag inte är kristen.

Alma Almqvist

Intressant?
Media: HD Sydsvenskan DN Dagen
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tolkningsföreträde? Varför så irriterad? Det är ingen annan än du själv som väljer var du ska gifta dig eller om dina barn ska döpas....att du väljer att utnytja oss kristna för dina cermonier och inte står för din egen övertygelse, ska du inte skylla oss för.

Ja tänk om Körberg istället hade sagt sådär om homosexuella. Det hade också varit helt acceptabelt?

Henrik Gustafsson sa...

Berätta för dina far- och morföräldrar hur du känner. Ingen mår bra av att leva någon annans liv

Anonym sa...

"Jag är van vid hårda tag, men har lärt mig att man inte kränker troende människor" Säger Allan.

Ett uppriktigt märkligt inlägg i debatten. Hans sexuella preferenser är härvid ovidkommande plus att han tydligen ser det som legitimt att kränka icke-troende.

Dessutom:
Baserar man sitt liv och leverne på hokus pokus, påskharar och tandtroll måste man räkna med att det finns de som höjer ett ögonbryn ibland.

Anonym sa...

Kul med hätska ateister, känns som häxprocesserna ungefär. Det är inte aktuellt att inse att efter enväldsstaten så måste det komma en mångfaldssvärld? Frågan om Guds vara eller icke-vara lär ju ingen av oss kunna slutgiltigt avgöra.